x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premiați cu hârtie igienică pentru loialitate față de Maduro

Premiați cu hârtie igienică pentru loialitate față de Maduro

de Şerban Mihăilă    |    28 Iul 2017   •   12:55
Premiați cu hârtie igienică pentru loialitate față de Maduro

Pentru loialitatea lor față de președintele-dictator, Nicolas Maduro, militarii din Venezuela sunt răsplătiți  cu role de hârtie igienică. Într-o mică ceremonie, premianții sunt felicitați de comandanții lor, care, cu însuflețire patriotică, le transmit că fac „o treabă măreață” pentru popor.   

După mai bine de trei luni și jumătate de proteste aproape zilnice împotriva sa, președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, brevetează noi metode de a-și asigura fidelitatea militarilor. Fotografii cu soldați răsplătiți de comandanți cu role de hârtie igienică pentru devotamentul lor au apărut pe contul de Facebook al liderului opoziției din Venezuela, Henrique Capriles, guvernatorul statului Miranda, cel care a candidat contra lui Maduro în alegerile prezidențiale din 2014, pierzând la limită în urma unui proces electoral caracterizat de opoziția din Caracas drept „o imensă fraudă”. Mai mult, Maduro i-a interzis lui Capriles să mai participe la alegeri timp de 15 ani, pe baza unor acuzații de „nereguli administrative” nedovedite. În ultimele zile, pe măsură ce utilizarea brutalităților contra celor ce demonstrează împotriva guvernului socialist a atins un nivel alarmant, numeroși soldați au fost recompensați cu hârtie igienică pentru „treaba măreață” pe care o fac pentru „popor”, scrie site-ul Breitbart. Premianții au fost surprinși dând mâna cu superiorii lor, în timp ce primeau un pachet conținând hârtie igienică, pastă de dinți și șervețele sanitare.

 

E o lipsă de respect față de armată ca obiectele de igienă personală date soldaților să fie prezentate ca o victorie a lui Maduro”. Henrique Capriles

 

Președintele se agață de putere

Militarii venezueleni utilizează frecvent tunurile cu apă, gloanțele de cauciuc și gazul lacrimogen pentru a reprima demonstrațiile contra lui Maduro. De altfel, de la începutul protestelor anti-Maduro, de la începutul lunii aprilie, au fost uciși peste 100 de manifestanți, iar alte câteva mii de persoane au fost rănite.  Cele mai sângeroase confruntări au loc la Caracas, capitala țării. Opoziția se opune proiectului de rescriere a Constituției, inițiat de Maduro, considerat un mijloc prin care președintele socialist se agață de putere, pentru a ocoli parlamentul ales, unde opoziția deține majoritatea, și pentru a evita alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2018. Opoziția contestă și referendumul programat să aibă loc la 30 iulie pentru o Adunare Constituantă, care ar urma să demită actualul parlament, ultima redută a opoziției. Toate celelalte instituții ale statului, inclusiv justiția, se află în prezent sub control guvernamental.

 

În timpul conducerii președintelui Nicolas Maduro (foto), colapsul economic din țară a dus la dispariția aproape totală a unor produse sanitare de bază, cum ar fi hârtia igienică și pasta de dinți. Concomitent, venezuelenii se confruntă cu lipsa de alimente, medicamente și energie electrică. Experții internaționali apreciază că inflația va crește până la 1500 de procente până la sfârșitul anului. Între timp,moneda națională, bolivarul, și-a pierdut 99,9 % din valoare față de dolarul american, începând din 2010.

×