x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal uriaș între premierul Australiei și Elon Musk: un „miliardar arogant care crede că este deasupra legii”

Scandal uriaș între premierul Australiei și Elon Musk: un „miliardar arogant care crede că este deasupra legii”

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2024   •   09:30
Scandal uriaș între premierul Australiei și Elon Musk: un „miliardar arogant care crede că este deasupra legii”
Sursa foto: Hepta

Premierul australian Anthony Albanese l-a numit pe Elon Musk un „miliardar arogant”. Politicianul a fost deranjat de faptul că Musk nu a acceptat să retragă de pe platforma X imaginile de la atacul dintr-o biserică din Sydney. Elon Musk s-a apărat acuzându-l pe Albanese de cenzură.

Luni, un tribunal australian a ordonat companiei de socializare a lui Musk să ascundă imaginile cu atacul de săptămâna trecută de la Sydney.

Criticile premierului Anthony Albanese au apărut după ce Elon Musk a publicat un mesaj prin care acuză guvernul australian de cenzură, potrivit BBC.

Marți, Albanese a declarat pentru ABC News că Musk „crede că este deasupra legii, dar și deasupra decenței comune”.

Săptămâna trecută, comisarul australian pentru eSafety, un organism de reglementare independent, a amenințat X și alte companii de social media cu amenzi usturătoare dacă nu elimină videoclipurile cu înjunghierea din biserică pe care poliția a numit-o atac terorist.

X a susținut că ordinul „nu intră în domeniul de aplicare a legii australiane”. Ca urmare, comisarul australian a solicitat o decizia în instanță.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk Anthony Albanese