x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic le transmite aliaților să rămână „fermi” în privința Ucrainei

Premierul britanic le transmite aliaților să rămână „fermi” în privința Ucrainei

25 Sep 2022   •   22:40
Premierul britanic le transmite aliaților să rămână „fermi” în privința Ucrainei
Sursa foto: Agerpres

Prim-ministrul britanic Liz Truss spune că aliații ar trebui să rămână „fermi” în privința Ucrainei și să ignore "atacurile ascuțite" ale lui Putin.

Truss, care s-a întâlnit săptămâna trecută la New York cu președintele SUA, Joe Biden, și cu președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul primei sale călătorii externe în calitate de prim-ministru, a făcut apel la democrațiile care gândesc la fel ca ea să fie ferme împotriva "regimurilor autocratice", scrie Reuters.

"Cred că nu a anticipat (Putin - n.r.) forța reacției din partea lumii libere", a declarat Truss la CNN într-un interviu difuzat duminică: "Nu ar trebui să îi ascultăm amenințările. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să continuăm să impunem sancțiuni Rusiei și să continuăm să îi susținem pe ucraineni".

Truss, care a devenit prim-ministru la începutul acestei luni, a adoptat o linie dură împotriva Rusiei și Chinei.

Dar ea a fost, de asemenea, în dispută cu unii aliați tradiționali, în special în Europa și în Statele Unite, cu privire la acordurile comerciale post-Brexit cu Uniunea Europeană.

Ea a mai spus că aliații Marii Britanii trebuie să colaboreze în ceea ce privește poziția lor față de China, precum și față de Rusia.

Întrebată dacă Marea Britanie va apăra militar Taiwanul în cazul unei invazii din partea Chinei, așa cum au declarat Statele Unite, Truss a spus: "Suntem hotărâți să lucrăm cu aliații noștri pentru a ne asigura că Taiwanul este capabil să se apere singur".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Liz Truss