x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Greciei, Georgios Papandreou a demisionat

Premierul Greciei, Georgios Papandreou a demisionat

09 Noi 2011   •   15:15
Premierul Greciei, Georgios Papandreou a demisionat

Premierul Greciei, Giorgios Papandreou si-a prezentat demisia miercuri dupa-amiaza. Liderul executivului de la Atena a luat aceasta decizie pentru a facilita instalarea unui nou guvern interimar de coalitie.

“Adresez toate urarile mele de reusita noului prim-ministru', a declarat Papandreou intr-un mesaj televizat catre natiune, adresat inaintea intalnirii cu presedintele Karolos Papoulias, caruia i-a prezentat demisia.

Papandreou a mai spus ca noul guvern “de consens politic', ce urmeaza sa fie anuntat in scurt timp, trebuie “sa lanseze un mesaj puternic partenerilor nostri pentru ca noi, grecii, stim sa ne asumam responsabilitatile si sa cooperam. Vom lua masurile necesare impreuna, cu unitate nationala, pentru a asigura implementarea deciziilor acordului european care ofera tarii noastre securitate in vremuri deosebit de tulburi'.

Conform unor surse din cadrul PASOK si Noua Democratie, citate de Reuters, viitorul guvern de coalitie de la Atena va fi condus de Philippos Petsalnikos, actualul presedinte al Parlamentului elen, un avocat in varsta de 60 de ani, respectat in mediile politice din Grecia, dar fara anvergura internationala.

Presedintia elena a convocat in aceasta seara o reuniune a liderilor celor trei partide parlamentare, PASOK (socialist, inca la putere), Noua Democratie (opozitia conservatoare) si LAOS (extrema-dreapta), la finalul careia urmeaza sa fie oficializata viitoarea alianta de guvernare. Tot atunci va fi anunsat si numele noului premier, dar si componenta noului guvern.


×
Subiecte în articol: demisie papandreou