x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi, în siguranță după atacul cu dronă asupra locuinței sale

Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi, în siguranță după atacul cu dronă asupra locuinței sale

07 Noi 2021   •   10:00
Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi, în siguranță după atacul cu dronă asupra locuinței sale

O dronă încărcată cu explozibil a vizat duminică dimineața reședința prim-ministrului irakian Mustafa al-Kadhimi, din Bagdad. Armata irakiană spune că a fost vorba despre o tentativă de asasinat. Kadhimi a scăpat nevătămat și este în siguranță, potrivit Reuters.

Atacul asupra locuinței premierului a avut loc după protestele din capitala irakiană față rezultatul alegerilor generale de luna trecută.

Atacul a dus la rănirea mai multor membri ai personalului de protecție al lui Mustafa al-Kadhimi.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat atacul și a oferit asistență pentru anchetă.

„Acest aparent act de terorism, pe care îl condamnăm ferm, a fost îndreptat către inima statului irakian”, a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price într-un comunicat. „Suntem în strânsă legătură cu forțele de securitate irakiene însărcinate cu susținerea suveranității și independenței Irakului și ne-am oferit asistența pe măsură ce se investighează acest atac”.

Un purtător de cuvânt al comandantului șef al forțelor armate irakiene a declarat că situația de securitate este stabilă acum în interiorul Zonei Verzi din Bagdad, unde sunt clădirile guvernamentale și ambasadele străine, între care și Ambasada SUA.

Imaginile publicate de agenția de presă de stat INA au arătat avarii în unele părți ale reședinței premierului și un vehicul SUV parcat în garaj, care a fost avariat.
 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac irak