x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul rus, Vladimir Putin, la un pas să fie asasinat

Premierul rus, Vladimir Putin, la un pas să fie asasinat

27 Feb 2012   •   06:06
Premierul rus, Vladimir Putin, la un pas să fie asasinat

Serviciile secrete ruse si ucrainene au dejucat o tentativa a islamistilor de asasinare a lui Vladimir Putin.Un post de televiziune pro-Kremlin a anuntat, in aceasta dimineata, ca premierul rus urma sa fie ucis dupa alegerile prezidentiale de la 4 martie, unde este considerat candidatul favorit.

Complotul a fost descoperit dupa o explozie intr-un apartament din Odesa (sudul Ucrainei), in care o persoana a fost ucisa. Alte doua persoane au fost arestate si au afirmat, potrivit postului Pervii Kanal, ca lucreaza pentru liderul islamist Doku Umarov, inamicul numarul unu al Kremlinului.

Unul dintre suspectii arestati, Ilvi Pianzin, care ar fi fost interogat intr-o sectie a politiei ucrainene, a afirmat ca gruparea sosise in Ucraina din Emiratele Arabe Unite, prin Turcia.

Conform acestuia, gruparea urma sa se antreneze in Ucraina si sa pregateasca bombe pentru a comite atentate in Rusia, culminand cu o tentativa de asasinare a lui Vladimir Putin.

Purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat informatia, dar a refuzat sa faca vreun comentariu, potrivit agentiei Interfax.

×