x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul şi Guvernul Ucrainei au demisionat

Premierul şi Guvernul Ucrainei au demisionat

03 Dec 2012   •   11:58
Premierul şi Guvernul Ucrainei au demisionat
Sursa foto: SERGEI SUPINSKY/AFP

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat luni demisia guvernului condus de premierul Mykola Azarov, care va continua însă să activeze până când un nou cabinet de miniştri va fi votat de parlament, însă nu mai mult de 60 de zile, relatează Reuters şi Interfax-Ukraina, care citează un ordin publicat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev.

Iniţial, Ianukovici a acceptat cererea de retragere din funcţie a premierului, ceea ce a atras automat demisia întregului cabinet de miniştri. Mai mulţi miniştri din actualul executiv, inclusiv premierul Mykola Azarov, au fost aleşi în parlament în urma recentelor alegeri legislative din 28 octombrie, ceea ce şi explică necesitatea unui nou executiv.

Dacă va dori, preşedintele ucrainean are posibilitatea de a-l desemna din nou pe Mykola Azarov la conducerea guvernului şi de a-i repune în funcţie pe câţiva miniştri.

Potrivit presei de la Kiev, până la formarea noului guvern, atribuţiile de prim-ministru vor fi exercitate de actualul prim-vicepremier Valeri Horoşkovski.

×