x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc Erdogan denunță un complot internațional în spatele scandalului de corupție din guvern

Premierul turc Erdogan denunță un complot internațional în spatele scandalului de corupție din guvern

25 Dec 2013   •   18:55
Premierul turc Erdogan denunță un complot internațional în spatele scandalului de corupție din guvern

Scandalul de corupție din Turcia, care a forțat demisia a trei miniștri ai căror fii au fost arestați săptămâna trecută, este rezultatul 'unui complot internațional', al cărui obiectiv este prăbușirea economiei naționale, a declarat miercuri premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, informează agerpres.ro.

"Suntem în fața unui atac, nu doar împotriva partidului nostru AKP, ci împotriva întregii națiuni, un complot evident, o mașinațiune", a afirmat premierul islamist la Ankara în fața președinților consiliilor provinciale, într-un discurs difuzat de postul de știri NTV.

Erdogan a comparat ancheta judiciară cu protestele populare din parcul Gezi din vară pe care le-a calificat drept "o trădare evidentă".

"Este o conspirație internațională", a reiterat el, subliniind drept pretext dorințele "lobby-ului financiar" de a crește dobânzile Turciei și invidia provocată de preconizata construcție a unui al treilea aeroport, cel mai mare din lume, la Istanbul.

Premierul turc a denunțat că "cele 9 zile de investigație judiciară au adus pagube de 20 de miliarde de dolari companiilor turce" în urmă căderii Bursei și de 1,625 miliarde de dolari băncii publice Halkbank, al cărei director se află printre cele 24 de persoane plasate în arest preventiv.

×
Subiecte în articol: recep erdogan