x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc, Recep Erdogan: "Noi suntem răbdători, suntem întotdeauna răbdători, dar răbdarea noastră are limite"

Premierul turc, Recep Erdogan: "Noi suntem răbdători, suntem întotdeauna răbdători, dar răbdarea noastră are limite"

09 Iun 2013   •   21:29

În cea de a zecea zi de manifestaţii publice, în care se cere demisia sa şi a guvernului pe care îl conduce, premierul turc, Recep Erdogan, a avertizat că în societatea turcă a fost atins un punct critic.

"Noi suntem răbdători, suntem întotdeauna răbdători, dar răbdarea noastră are limite.
Noi nu dăm socoteală unor grupări marginale, ci în faţa naţiunii. Naţiunea ne-a adus la putere şi ea este singura care ne va îndepărta de la putere", a declarat Erdogan în faţa câtorva mii de susţinători care scandau "Turcia este mândră de tine", la sosirea pe aeroportul din Ankara.

"Este necesar ca Turcia să vadă adevărata imagine a Ankarei, nu pe cea a celor care seamănă dezordine", a adăugat şeful Guvernului, descriindu-i din nou pe manifestanţi drept "jefuitori". "Dacă sunt tulburaţi de această definiţie, să meargă să verifice în dicţionar ce înseamnă «jefuitori»", a continuat premierul turc.

Erdogan a reafirmat că singurul mod în care va fi convins să renunţe la putere este votul popular, provocându-şi adversarii politici la confruntarea electorală ce va avea loc în luna martie a anului viitor.
"Vorbiţi despre democraţie, libertăţi şi drepturi, dar nu le veţi obţine prin violenţă, ci prin lege. Aveţi răbdare încă şapte luni, în loc să ocupaţi Gezi sau Kugulu", a declarat Erdogan.

"Nimeni nu trebuie să fie pesimist, nimeni nu trebuie să îşi facă griji. Turcia, care s-a confruntat cu numeroase evenimente în trecut, se va reface şi după acestea", a conchis premierul turc în finalul discursului său.

×
Subiecte în articol: demonstratii turcia