x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul ungar Viktor Orban vrea să interzică demonstraţiile în faţa locuinţelor politicienilor

Premierul ungar Viktor Orban vrea să interzică demonstraţiile în faţa locuinţelor politicienilor

25 Mai 2018   •   17:36
Premierul ungar Viktor Orban vrea să interzică demonstraţiile în faţa locuinţelor politicienilor

Demonstranţii din Ungaria nu vor mai putea să-şi organizeze protestele în apropierea locuinţelor politicienilor, conform unui amendament constituţional care urmează să fie prezentat şi votat săptămâna viitoare în parlament, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, relatează dpa. 

Protestele în faţa locuinţelor parlamentarilor nu sunt neobişnuite în Ungaria. Însuşi premierul Viktor Orban a fost martorul câtorva proteste organizate în faţa locuinţei sale din capitala ungară. Acelaşi lucru este valabil şi pentru liderul opoziţiei Ferenc Gyurcsany, a cărui locuinţă a fost deseori un punct de atracţie pentru demonstranţii de dreapta. 

Orban a afirmat că modificarea constituţională va fi propusă în mod oficial împreună cu un proiect de lege conform căruia activitatea grupurilor societăţii civile care acordă ajutor refugiaţilor ar putea cădea sub incidenţa legii penale. 

"În interesul protejării vieţii private, dorim să ne asigurăm că oamenii nu sunt deranjaţi în casele lor", a declarat Orban într-un interviu acordat vineri postului de radio public. Libertatea de opinie se încheie dacă oamenii nu-şi pot găsi liniştea în propriile case, a mai spus el.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Viktor Orban Viktor Orban