x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa germană cere demisia preşedintelui Christian Wulff, prins că făcea presiuni asupra ziarului Bild

Presa germană cere demisia preşedintelui Christian Wulff, prins că făcea presiuni asupra ziarului Bild

04 Ian 2012   •   13:24
Presa germană cere demisia preşedintelui Christian Wulff, prins că făcea presiuni asupra ziarului Bild

Presa germana cere insistent demisia presedintelui Christian Wulff, dupa ce s-a aflat ca acesta a facut presiuni aspura ziarului Bild pentru ca articole compromitatoare despre el sa nu apara.

Wulff, care ocupa functia mai mult decorativa de presedinte al Germaniei, a luat un imprumut de 500.000 de euro de la sotia omului de afaceri Egon Geerkens, in octombrie 2008, pe cand ocupa functia de prim ministru al landului Saxonia Inferioara.

Acesta nu a declarat imprumutul nici in 2008, nici in 2010, cand a fost numit in functia de presedinte.

Potrivit cotidianului Bild, luna trecuta, chiar inainte de publicarea detaliilor despre imprumutul lui Wulff, acesta l-ar fi sunat pe redactorul-sef Kai Diekmann si i-ar lasat un mesaj in casuta vocala in care ameninta ziarul cu sanctionarea in instanta si isi exprima furia privind intentia de publicare a articolului.

Wulff l-a sunat si pe Mathias Doepfner, presedintele companiei care editeaza ziarul, cerandu-i sa opreasca publicarea materialului. Acesta a refuzat.

Pe 22 decembrie, dupa ce aparuse articolul, Wulff a recunoscut ca a imprumutat cei 500.000 de euro, la o dobanda de 4% si a cerut scuze public pentru ca nu a dezvaluit acest lucru inainte de a deveni presedinte.

Acum, intr-o serie de editoriale din Financial Times Deutschland sau Sueddeutsche Zeitung este ceruta demisia acestuia.

"Este deja prea mult. Credibilitatea sa a fost afectata de o serie de greseli. Un om care poarta o asemenea povara nu poate ramane presedinte", s-a scris in Financial Times Deutschland.

"Naivitatea si imoralitatea actiunilor lui Wulff este ingrijoratoare. Postul de presedinte este prea mult pentru Wulff", a scris si Sueddeutsche Zeitung.

×
Subiecte în articol: christian wulff presedintele germaniei