x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele american va anunţa interdicţii pentru deţinătorii de arme. Republicanii ameninţă cu suspendarea lui Obama

Preşedintele american va anunţa interdicţii pentru deţinătorii de arme. Republicanii ameninţă cu suspendarea lui Obama

15 Ian 2013   •   21:18
Preşedintele american va anunţa interdicţii pentru deţinătorii de arme. Republicanii ameninţă cu suspendarea lui Obama

Preşedintele SUA, Barack Obama, va anunţa miercuri o serie de propuneri pentru limitarea incidentelor în care sunt utilizate arme de foc, inclusiv interdicţii privind arme de asalt, afirmă surse citate de blogul ziarului Washington Post.

 
Printre măsuri vor figura interdicţii privind achiziţionarea armelor de asalt, verificări minuţioase ale persoanelor care cumpără arme şi limitarea numărului încărcătoarelor cu gloanţe care pot fi deţinute de o persoană.
 
Anunţul va fi făcut la Casa Albă miercuri la prânz (19.00, ora României).
 
Dezbaterea privind controlul armelor de foc s-a intensificat după o serie de atacuri armate comise în Statele Unite care au culminat cu incidentul care a vizat în decembrie o şcoală din statul Connecticut, soldat cu moartea a 27 de persoane, inclusiv a 20 de copii.
 
Republicanii se opun cu vehemenţă poziţiei preşedintelui, iar congresmanul Steve Stockman a avertizat că ar putea solicita suspendarea lui Barack Obama pentru încălcarea Constituţiei, ptorivit Huffington Post.

×