x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Băncii Mondiale: Zilele lui Hugo Chavez sunt numărate!

Preşedintele Băncii Mondiale: Zilele lui Hugo Chavez sunt numărate!

08 Iun 2012   •   06:56
Preşedintele Băncii Mondiale: Zilele lui Hugo Chavez sunt numărate!

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, sustine ca zilele regimului presedintelui venezuelan Hugo Chavez sunt "numarate". Mai mult, Zoellick afirma ca fara sprijinul sau, guvernele din Cuba si Nicaragua vor avea dificultati in a se mentine la putere, relateaza AFP, coform Mediafax.

"Zilele lui Chavez sunt numarate. Si daca subventiile sale fata de Cuba si Nicaragua sunt suprimate, aceste regimuri se vor gasi in dificultate. Democratii din America Latina - de stanga, centru si dreapta ar trebui sa se pregateasca", a declarat Zoellick la Washington, cu ocazia unor ceremonii ce marcheaza implinirea a 30 de ani de la infiintarea centrului de analiza Inter-American Dialogue.

"Apelurile la democratie pentru a pune capat intimidarilor, pentru a reveni la respectarea drepturilor omului, la alegeri echitabile si la statul de drept trebuie sa vina din toate capitalele", a mai spus Zoellick.

Guvernul lui Hugo Chavez este principalul aliat al statului Nicaragua de la revenirea la putere a presedintelui de extrema-stanga Daniel Ortega in 2007, iar aceasta tara producatoare de petrol trimite in paralel in Cuba 100.000 de barili de petrol pe zi.

×