x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a mărturisit torturile la care a fost suspusă în timpul dictaturii militare

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a mărturisit torturile la care a fost suspusă în timpul dictaturii militare

19 Iun 2012   •   07:01
Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a mărturisit torturile la care a fost suspusă în timpul dictaturii militare

Presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a marturisit luni torturile prin care a atrecut timp de trei ani, in timpul luptei impotriva dictaturii militare, scrie France 24.

In varsta de 64 de ani, Rouseff a relatat faptele in urma cu 11 ani in fata Consiliului pentru Drepturile Omului din statul Minas Gerais care acorda indemnizatii victimelor regimului militar (1964-1985), dar abia acum a fost dezvaluit continutul acestei marturii.

'Interogatoriul incepea de obicei cu socuri electrice din ce in ce mai puternice si sedinte de <> (metoda de tortura braziliana in care detinutul era suspendat cu capul in jos de o bara, cu mainile si picioarele legate), la care nu rezisti prea mult timp", a declarat Rousseff.

Tratamentul dur indurat in temnitele din Rio de Janeiro, Sao Paulo si Belo Horizonte si-au lasat amprenta asupra victimei, presedintele brazilian marturisind ca a avut maxilarul deplasat si ca are probleme in acest sens pana in ziua de azi.

In luna mai, Rouseff a inaugurat o comisie care sa investigheze crimele comise de fosta dictaturi militara din Brazilia.

×