x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Comisiei pentru Brexit: Un nou referendum este mai probabil dacă negocierile cu laburiştii eşuează

Preşedintele Comisiei pentru Brexit: Un nou referendum este mai probabil dacă negocierile cu laburiştii eşuează

17 Mai 2019   •   10:52
Preşedintele Comisiei pentru Brexit: Un nou referendum este mai probabil dacă negocierile cu laburiştii eşuează

Un nou referendum asupra retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) este mai probabil dacă negocierile dintre guvernul condus de Theresa May şi Partidul Laburist aflat în opoziţie vor eşua, a estimat vineri un influent parlamentar laburist, informează Reuters.

"Dacă negocierile nu vor duce nicăieri, din punctul meu de vedere aceasta va conduce la o singură concluzie. Există doar două căi pentru criza privind Brexitul pe care o traversăm: fie Parlamentul convine asupra unui acord, fie ne întoarcem din nou spre poporul britanic şi îi cerem să ia o decizie", a declarat preşedintele Comisiei pentru Brexit din Parlamentul britanic, Hilary Benn, la postul de radio BBC.

"Şi eu cred că aceasta aduce perspectiva unui referendum de confirmare mai aproape în condiţiile în care încă nu se înregistrează o majoritate (pentru un acord asupra Brexitului) în Parlament", a afirmat Benn.

BBC a informat vineri că negocierile cu privire la Brexit dintre Partidul Conservator condus de Theresa May şi cel Laburist aflat în opoziţie sunt pe cale să se încheie fără un acord. Theresa May şi liderul laburist Jeremy Corbyn vor demara acum a doua fază, ce vizează ajungerea la o înţelegere asupra unui vot în parlament care să ducă la un consens. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit