x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Coreei de Sud a cerut ajutor lui Vladimir Putin pentru a "îmblânzi" Coreea de Nord

Preşedintele Coreei de Sud a cerut ajutor lui Vladimir Putin pentru a "îmblânzi" Coreea de Nord

06 Sep 2017   •   11:23
Preşedintele Coreei de Sud a cerut ajutor lui Vladimir Putin pentru a "îmblânzi" Coreea de Nord

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a avertizat că situaţia din peninsula coreeană riscă să devină “incontrolabilă”, în condiţiile în care stocurile din Asia-Pacific au scăzut pentru a treia zi, scrie The Guardian. “Situaţia politică globală a devenit foarte serioasă din cauza provocărilor repetate ale Coreei de Nord.”, i-a spus Moon preşedintelui Rusiei Vladimir Putin, în timpul discuţiilor bilaterale din Vladivostok, miercuri.

Potrivit presei din Coreea de Sud, Moon i-a cerut preşedintelui Putin ajutor pentru a “îmblânzi” Coreea de Nord. Au existat dovezi şi în trecut că există progrese semnificative în programul nuclear al Coreei de Nord, iar Japonia spune că a revizuit randamentul estimat al bombei de duminică la 160 kiloton – ceea ce a făcut-o de peste 10 ori mai mare decât bomba din Hiroshima.

“Acesta este cu mult mai puternic decât testele nucleare făcute în trecut”, a declarat Ministrul Apărării din Japonia, Itsunori Onodera.

Vladimir Putin a spus că se opune măsurile economice îndreptate împotriva regimului. În timp ce condamnă provocările Coreei de Nord, Putin a spus că sancţiunile viitoare ar fi inutile şi ineficiente, descriind măsurile ca fiind “un drum către nicăieri”.

China s-a opus, de asemenea, oricărei măsuri care ar putea provoca o criză internă suficient de mare pentru a înlătura liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, şi ar putea pune capăt statutului de tampon între China şi Coreea de Sud, unde se află forţele americane.

×