x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Dumei de Stat, despre viitoarele granițe ale Ucrainei: Această sarcină revine cetăţenilor săi

Președintele Dumei de Stat, despre viitoarele granițe ale Ucrainei: Această sarcină revine cetăţenilor săi

06 Mai 2022   •   13:21
Președintele Dumei de Stat, despre viitoarele granițe ale Ucrainei: Această sarcină revine cetăţenilor săi
Sursa foto: stiri.md

Granițele Ucrainei după sfârșitul invaziei Rusiei depinde de ce vor decide cetățenii, potrivit președintelui Dumei de Stat, Viceslav Volodin, citat de Interfax.

"Această sarcină revine Ucrainei şi cetăţenilor săi", a spus acesta, care precizează că revoluția Maidan din 2014, în urma căreia a ajuns la putere Vladimir Zelenski ar fi fost o lovitură de stat.

"Ca urmare a acestei lovituri de stat, Crimeea s-a separat de Ucraina. Cetăţenii, în conformitate cu toate cerinţele şi normele internaţionale, au decis că vor să trăiască în componenţa Federaţiei Ruse", este de părere Volodin.

Mișcarea populară l-a îndepărtat de la putere pe președintele pro-rus Viktor Ianukovici. 

El este un apropiat al președintelui Vladimir Putin. 

Totodată el afirmă că locuitorii regiunii Donbas vor să se desprindă de Ucraina. 

"Republicile populare Doneţk şi Lugansk au decis să se separe de Ucraina şi să devină independente. Și apoi, procesele care au loc astăzi în vestul Ucrainei, multe persoane au primit paşapoarte de cetăţeni ai Poloniei, Ungariei. Ce decizie vor lua ei? Poate că vor dori să trăiască în componenţa altor state şi nu în Ucraina?", a explicat Volodin.

Pe de altă parte, el a spus că Rusia va folosi arma nucleară doar ca  răspuns la un atac similar și exclude folosirea acesteia ca prevenție. 

"Doctrina militară rusă prevede utilizarea armei nucleare 'doar ca răspuns' la un atac similar împotriva ţării. În ceea ce priveşte Federaţia Rusă, noi avem în vedere doar posibilitatea de a răspunde la un atac punctual. Pentru noi este doar un răspuns, în cadrul apărării. Dacă ne atacă, noi răspundem", a spus oficialul. 
 

×