x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Iranului spune că a obţinut "o victorie de lungă durată" în faţa lui Donald Trump

Preşedintele Iranului spune că a obţinut "o victorie de lungă durată" în faţa lui Donald Trump

15 Ian 2018   •   18:29
Preşedintele Iranului spune că a obţinut "o victorie de lungă durată" în faţa lui Donald Trump

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat o “victorie de lungă durată” faţă de SUA, despre care afirmă că a încercat să intervină în acordul nuclear încheiat între ţara sa şi majoritatea puterilor lumii, scrie The Independent.

Comentariile liderului iranian au venit după ce Donald Trump a afirmat că îşi doreşte să intervină asupra  “teribilelor defecte” ale acordului ori va retrage SUA din pact.

“Administraţia americană a dat greş în încercarea de a submina acordul nuclear ... Trump, în ciuda eforturilor sale repetate, a dat greş în încercarea de a submina acordul”, a spus Rouhani, în cadrul unui interviu televizat. “Acordul este o victorie de lungă durată pentru Iran”, a adăugat acesta.

O realizare a politicii externe a lui Barack Obama, acordul nuclear din 2015 a fost încheiat între Iran şi alte şase mari puteri ale lumii: SUA, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania.

Acordul a ridicat sancţiunile economice îngrozitoare ale Iranului, în schimbul limitării programului de energie nucleară al ţării. Puterile internaţionale se temeau că Iranul va folosi programul pentru a creea o armă nucleară.

×