x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Taiwanului condamnă vehement exerciţiile militare efectuate de China

Preşedintele Taiwanului condamnă vehement exerciţiile militare efectuate de China

20 Sep 2020   •   14:00
Preşedintele Taiwanului condamnă vehement exerciţiile militare efectuate de China
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, a condamnat vehement, duminică, exerciţiile militare efectuate de China, apreciind că manevrele arată ameninţările reprezentate de Beijing.

"Cred că aceste activităţi nu ajută deloc imaginea internaţională a Chinei; mai mult, cetăţenii Taiwanului au devenit mai atenţi, înţelegând mai bine adevărata natură a regimului comunist chinez", a afirmat Tsai Ing-Wen, liderul Administraţiei separatiste de la Taipei.

"În plus, alte ţări din regiune înţeleg mai bine ameninţarea reprezentată de China. Comuniştii chinezi ar trebui să fie reţinuţi, nu să lanseze provocări", a subliniat preşedintele Taiwanului, conform agenţiei de presă Reuters.

Suveranitatea Taiwanului este una dintre ideile centrale ale doctrinei preşedintelui Tsai Ing-Wen.

Taiwanul a mobilizat avioane de vânătoare ca reacţie la zboruri militare de intimidare efectuate de armata chineză în contextul vizitei la Taipei a unui membru al Administraţiei Donald Trump.

China a condamnat vehement vizita în Taiwan a subsecretarului american pentru Afaceri Economice, Keith Krach, avertizând că evenimentul va fi urmat de "reacţia necesară". China este deranjată de intensificarea relaţiilor Statelor Unite cu Taiwanul, teritoriu chinez. Armata chineză a lansat o serie de exerciţii militare în apropierea Taiwanului.

Administraţia de la Beijing a explicat că exerciţiile militare sunt o "acţiune necesară pentru protejarea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale".

Statele Unite au relaţii diplomatice oficiale cu Republica Populară China, nu şi cu Taiwanul, dar furnizează arme Taiwanului şi sunt acuzate de susţinerea aspiraţiilor proindependenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taiwan China exercitii militare