x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prima ieșire în spațiu a unor astronauți chinezi care lucrează la stația spațială

Prima ieșire în spațiu a unor astronauți chinezi care lucrează la stația spațială

05 Iul 2021   •   09:00
Prima ieșire în spațiu a unor astronauți chinezi care lucrează la stația spațială
Sursa foto: Hepta

Doi astronauți au efectuat duminică cu succes prima ieșire în afara stației spațiale - o etapă semnificativă în programul spațial chinez, scrie CNN.

Ieșirea este a doua activitate de acest fel a astronauților chinezi de la zborul cu echipaj Shenzhou 7 din 2008, cînd a avut loc o misiune în afara unei nave spațiale, potrivit agenției spațiale chineze.

China a lansat în iunie trei astronauți - Nie Haisheng, Liu Boming și Tang Hongbo. Duminică dimineață, doi dintre ei au părăsit modulul central al stației spațiale, numit Tiangong sau Palatul Ceresc.

În timpul ieșirii, cei doi au testat costumele spațiale de nouă generație, au instalat echipamente și o cameră panoramică și au testat brațul robot al stației.

Agenția a adăugat că o altă ieșire în spațiu în timpul zborului astronauților, care va fi cea mai lungă misiune cu echipaj a Chinei, de trei luni.

Ca parte a planurilor sale de a avea o stație spațială complet echipată până în decembrie 2022, China a lansat primul modul central, cunoscut sub numele de Tianhe sau Armonia Cerurilor, pe 29 aprilie. Modulul este cea mai mare navă spațială dezvoltată de China până în prezent, cu un lungimea totală de 16,6 metri și un spațiu de locuit de 50 de metri cubi, potrivit China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC).

China a operat anterior două laboratoare spațiale pe orbită, Tiangong-1 și Tiangong-2, ambele fiind teste pentru stația spațială mai mare pe care țara o construiește acum.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iesire in spatiu