x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul Londrei avertizează că aerul poluat din Londra a ajuns la un nivel foarte ridicat

Primarul Londrei avertizează că aerul poluat din Londra a ajuns la un nivel foarte ridicat

27 Sep 2017   •   15:39
Primarul Londrei avertizează că aerul poluat din Londra a ajuns la un nivel foarte ridicat

Primarul din Londra, Sadiq Khan, a emis o alertă privind calitatea aerului, în condiţiile în care aerul poluat din continent se combină cu aer toxic în Londra şi duce la un nivel periculos de poluare, scrie The Guardian.

Avertismentele vor fi afişate în staţiile de autobuz, pe semnele de circulaţie şi la metrou. Khan a cerut, de asemenea, posturilor radio şi TV să avertizeze publicul în noile buletine informative.

Toţi cei cu probleme la inimă sau plămâni sunt sfătuiţi să reducă exerciţiile dificile, în special pe cele făcute afară. Copiii şi bătrânii sunt cei mai vulnerabili.

Alerta de astăzi se referă la niveluri “ridicate” de poluare a aerului. Este a şaptea oară în 13 luni, când primarul foloseşte sistemul de alertare. “Nivelul şocant şi ilegal de aer murdar din Londra înseamnă că încă odată  trag alerta. privind nivelul mare de aer poluat, sub noul sistem de alertare”, a spus primarul Londrei.

Comunitatea guvernamentală privind efectele medicale ale aerului poluate a sfătuit adulţii şi copiii cu probleme la plămâni sau inimă să reducă exerciţiile fizice intense, în mod special pe cele făcute afară, şi în mod special dacă experimentează simptomele. Oamenii cu astm vor observa că trebuie să folosească inhalatoarele mult mai frecvent. Persoanele în vârstă ar trebui, de asemenea, să reducă efortul fizic.

 

×