x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primarul orașului Istanbul și-a anunțat demisia, fără a oferi nicio explicație

Primarul orașului Istanbul și-a anunțat demisia, fără a oferi nicio explicație

23 Sep 2017   •   15:20
Primarul orașului Istanbul și-a anunțat demisia, fără a oferi nicio explicație

Primarul oraşului Istanbul, Kadir Topbas, a demisionat vineri, fără a oferi nicio explicaţie, cu un an şi jumătate înainte de următoarele alegeri programate, însă a spus că va rămâne membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) aflat la guvernare, conform agenţiei oficiale de presă Anadolu, citată de DPA. 

"Începând de astăzi, m-am retras din funcţia de primar. Mi-am dat demisia. Acum sunt membru de partid", a declarat Kadir Topbas într-o conferinţă de presă susţinută vineri seară. 

Topbas era primar din 2004. Următoarele alegeri sunt programate în martie 2019. 

Istanbulul, oraş cu o populaţie de aproape 15 milioane de locuitori, reprezintă o miză cheie pentru toate partidele politice. Topbas a atenţionat partidele politice de opoziţie să nu exploateze demisia sa. 

Media locale au relatat anterior despre unele neînţelegeri între Topbas şi membri AKP din consiliul local în legătură cu unele planuri de dezvoltare. 

În iulie, Topbas a respins cinci planuri de dezvoltare şi le-a trimis înapoi în consiliul local. Totuşi, membri ai partidului său au răsturnat refuzul său şi au votat din nou în favoarea acestor planuri, a scris cotidianul Hurriyet.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia istanbul demisie Kadir Topbas primar