x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primele rezultate

Primele rezultate

de Sînziana Stancu    |    30 Iul 2009   •   00:00

După închiderea birourilor de vot, primele rezultate ale sondajului realizat la ieşirea de la urne de către Institutul pentru Politici Publice arătau că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a obţinut cel mai mare scor, de 41,7%, în alegerile legislative anticipate desfăşurate ieri.



Pe locul al doilea, s-a situat Partidul Liberal Democrat, cu 17,4% din sufragii, iar pe locurile următoare, în ordine, Partidul Liberal, cu 16% din voturi, Partidul Democrat, cu 11,5%, şi Alioanţa Moldova Noastră, cu 8%. Celelalte două partide aflate în cursa pentru Legislativul de la Chişinău, Partidul Popular Creştin-Democrat (PPCD) şi Partidul Social-Democrat (PSD), nu au trecut pragul electoral, obţinând doar 2,1% şi, respectiv, 2%.

Potrivit sondajului, PCRM va obţine cel puţin 45 de mandate în viitorul Parlament, urmat de PLDM, cu 19 mandate, Partidul Liberal ­ 16 mandate, Partidul Democrat ­ 13 mandate şi AMN ­ 8 mandate.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ, de 17.385 de alegători care au votat pe teritoriul Republicii Moldova în 200 de secţii de vot, şi are o marjă de eroare de 2%.

×
Subiecte în articol: alegeri moldova 2009