x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul oraş ecologic prinde rădăcini la Abu Dhabi

Primul oraş ecologic prinde rădăcini la Abu Dhabi

23 Aug 2009   •   00:00

Concernul chimic german BASF s-a transformat în furnizorul preferenţial de materiale de construcţie şi soluţii de sisteme pentru Masdar City, un oraş nepoluant din emiratul Abu Dhabi, relatează cotidianul economic Arabian Business.



Soluţiile de construcţie pentru eficientizarea consumului de energie puse la punct de BASF vor reduce cererea de energie din Masdar City, primul oraş din lume cu un grad zero de poluare, liber de emisii de carbon şi care foloseşte energii regenerabile în proporţie de 100 la sută. Polistirenul şi poliuretanul produse de BASF vor permite izolarea termică a oraşului şi vor eficientiza sistemul său de aer condiţionat. Alte materiale integrate de absorbire a căldurii, puse la punct de concernul german, reţin şi înmagazinează căldura şi o eliberează în mod eficient pentru a evita supraîncălzirea în timpul nopţii.

Printre soluţiile puse la punct de BASF se numără si "pigmentarea acoperişurilor" pentru a absorbi o radiaţie solară minimală şi a menţine preveni supraîncălzirea interiorului caselor. În domeniul reducerii emisiunilor de CO2, BASF a dezvoltat materiale capabile să asigure un grad de emisiuni cu 60 la sută sub acela al materialelor de construcţii cunoscute în prezent.

×
Subiecte în articol: externe