x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry s-a întors în California cu un zbor British Airways

Prinţul Harry s-a întors în California cu un zbor British Airways

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2023   •   08:36
Prinţul Harry s-a întors în California cu un zbor British Airways
Sursa foto: Hepta

Prinţul Harry s-a întors în California cu un zbor British Airways. Ducele de Sussex a ajuns pe Aeroportul Internațional din Los Angeles pentru a se reîntâlni cu fiul său de ziua lui. În cea mai importantă zi a tatălui său, Harry a sosit singur la Westminster Abbey și a plecat singur.

Prințul Archie a împlinit sâmbătă patru ani și și-a petrecut ziua alături de mama sa, ducesa de Sussex, în casa lor din SUA.

Însoțitorii de zbor ai British Airways au confirmat pentru agenția de presă PA că Harry a fost la bordul zborului, dar nu li s-a permis să dea detalii despre călătorie.

Prezența ducelui la încoronare a marcat prima sa apariție publică alături de membrii familiei regale de când și-a atacat familia în controversatul volum de memorii „Spare”.

La încoronare, a fost așezat în al treilea rând, la două rânduri în spatele fratelui său, Prințul de Wales.

Harry a stat de vorbă cu verișoara sa, prințesa Beatrice, și cu soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, în timp ce intra în biserică sâmbătă, pe o ploaie torențială din Marea Britanie.

Se pare că ducele a purtat ceea ce i s-a cerut să poarte, adică un costum și o cravată de dimineață de culoare închisă, medaliile sale pentru Afganistan și Jubileu fixate pe sacou, precum și o stea și o decorație la gât din Ordinul Regal Victorian.

În timpul slujbei, în timp ce congregația îi aducea un omagiu regelui, Harry a fost văzut, alături de ceilalți membri ai familiei regale din jurul său, rostind cuvintele: "Dumnezeu să-l salveze pe Regele Carol. Trăiască Regele Carol. Fie ca Regele să trăiască veșnic".

Revenirea sa bruscă în SUA a însemnat că nu a apărut la balconul Palatului Buckingham pentru finalul zilei, Palatul confirmând anterior că nu a avut niciun rol oficial la eveniment.

De asemenea, absent de la balcon a fost și ducele de York, care s-a retras din viața publică după un interviu controversat la Newsnight în noiembrie 2019 și după scandalul provocat de prietenia sa cu Jeffrey Epstein.

Cel mai tânăr fiu al regelui, în cea mai importantă zi a tatălui său, a sosit singur la Westminster Abbey și a plecat singur, scrie AP.

Izolarea sa a fost probabil rezultatul faptului că a renunțat la îndatoririle sale regale și, astfel, nu a mai fost clasificat ca membru senior al familiei - precum și faptul că s-a înstrăinat de tatăl și de fratele său prin faptul că și-a expus nemulțumirile și a spus secrete de la palat în "Spare".

Dacă cineva spera că încoronarea va ajuta la spargerea gheții dintre Harry și fratele său, care au fost cândva atât de apropiați, cu siguranță a fost dezamăgit. Frații nu au fost văzuți vorbind sau măcar recunoscându-se unul pe celălalt în timpul ceremoniei.

Harry și Meghan au părăsit viața regală și s-au mutat în SUA în 2020, după ce s-au plâns de o monitorizare intensă și de atitudini rasiste din partea presei britanice.

Într-un serial Netflix în șase părți, ei au lansat alte critici la adresa familiei regale, acuzând prejudecăți rasiale. În ianuarie, Harry și-a lansat cartea, dezvăluind mai multe detalii intime. Cartea a fost deosebit de puțin măgulitoare la adresa mamei sale vitrege, Camilla, care a fost acuzată cândva că a distrus căsătoria tatălui său cu mama sa, regretata prințesă Diana. El a acuzat-o pe Camilla că a divulgat conversații private către mass-media pentru a-și reabilita propria imagine după ce s-a căsătorit cu Charles.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: prinţul harry british airways