x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Probleme uriașe în Canada: Întreruperea internetului a fost cauzată de lucrări de întreținere

Probleme uriașe în Canada: Întreruperea internetului a fost cauzată de lucrări de întreținere

10 Iul 2022   •   20:00
Probleme uriașe în Canada: Întreruperea internetului a fost cauzată de lucrări de întreținere

 Unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie mobilă și internet din Canada și-a prezentat scuze pentru întreruperea serviciilor sale la nivelul întregii țări. Problemele au început vineri și au fost provocate de lucrări de întreținere, potrivit BBC.

Directorul general al companiei, Tony Staffieri, a declarat că defecțiunea a survenit în urma „unei actualizări de întreținere în rețeaua principală".

Transporturile, serviciile bancare și serviciile de urgență au fost afectate, iar liniile telefonice de urgență 911 și bancomatele bancare au fost indisponibile. Canadienii s-au adunat în cafenele și biblioteci pentru a găsi o conexiune la internet.

Întreruperea serviciilor a început vineri la ora locală 04:30 și a durat mai mult de 15 ore, dar majoritatea serviciilor au fost restabilite, au precizat reprezentanții companiei. Întreruperea a avut un efect uriaș asupra unei game largi de servicii din Canada, reamintind cât de dependentă a devenit societatea de comunicațiile moderne.

Multe servicii 911 au raportat dificultăți cu apelurile primite, iar spitalele au cerut personalului de gardă să vină la serviciu până la rezolvarea problemei. De asemenea, întreruperea a dus la anularea unor evenimente sportive și mondene.

În provincia Quebec, un tribunal din Montreal a fost nevoit să amâne o audiere într-un proces urmărit de canadieni deoarece funcționarii din închisoare nu au reușit să se conecteze la un sistem de videoconferință.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: internet