x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PROCES. Cum a pledat bona care, in februarie, a decapitat un copil la Moscova

PROCES. Cum a pledat bona care, in februarie, a decapitat un copil la Moscova

24 Oct 2016   •   21:05
PROCES. Cum a pledat bona care, in februarie, a decapitat un copil la Moscova

Prima audiere s-a desfăşurat cu uşile închise, afirmaţiile inculpatei fiind transmise de translatoarea sa după audiere.

Bona uzbecă Gulcehra Bobokulova, arestată în februarie la Moscova în timp ce se afişa în plină stradă cu capul tăiat al unui copil, a pledat vinovată pentru crimă, luni, în deschiderea procesului care are loc la un tribunal din capitala rusă, a anunţat agenţia Interfax citată de AFP.

Citeste si: VIDEO - Imagini şocante la Moscova - o femeie urlă "sunt terorist" în timp ce flutură capul tăiat al unui copil

'Îmi recunosc vina', a declarat Gulcehra Bobokulova (39 de ani), potrivit translatoarei sale Farida Khanifova, citată de agenţia Interfax.

Bona, originară din Uzbekistan, fostă republică sovietică din Asia Centrală populată majoritar de musulmani, este acuzată că a ucis cu o lovitură de cuţit o fetiţă de patru ani de care avea grijă şi pe care a decapitat-o ulterior.

Bobokulova, care avea antecedente psihiatrice, potrivit anchetatorilor, este acuzată, de asemenea, de incendierea apartamentului în care locuia victima, înainte de a ieşi pe străzi cu capul acesteia în mâini.

În momentul arestării sale, lângă o staţie de metrou, având în mâini capul tăiat al fetiţei, Bobokulova s-a proclamat "kamikaze". "Detest democraţia. Sunt teroristă. Vă doresc moartea", a spus ea.

De asemenea, când a compărut în faţa instanţei, în luna martie, această femeie, mamă a trei copii, le-a spus jurnaliştilor că "Allah i-a ordonat" să o ucidă pe fetiţă, iar ulterior, în imagini video filmate probabil în timpul interogatoriului şi difuzate pe Youtube, însă a căror autenticitate nu a putut fi stabilită, ea afirmă că a ucis copilul pentru "a răzbuna" bombardamentele ruseşti din Siria.

În cursul unor examene medicale efectuate în cadrul anchetei, Bobokulova a fost diagnosticată cu schizofrenie şi declarată ca fiind în stare de demenţă, potrivit unui comitet de anchetă rus.

În cazul în care va fi condamnată, bona, care riscă până la 25 de ani de închisoare, va trebui să-şi execute pedeapsa într-un spital de psihiatrie sub înaltă supraveghere.AGERPRES

×
Subiecte în articol: proces Moscova Rusia bona tribunal