x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorul general al Ucrainei propusese decretarea stării de urgenţă

Procurorul general al Ucrainei propusese decretarea stării de urgenţă

24 Feb 2014   •   11:46
Procurorul general al Ucrainei propusese decretarea stării de urgenţă

Procurorul general al Ucrainei, Viktor Pşonka, revocat sâmbătă din funcţie de către Rada Supremă, îi propusese preşedintelui Viktor Ianukovici, să decreteze starea de urgenţă în ţară, relevă documente descoperite în locuinţa fostului procuror, după fuga sa de la domiciliu.

Conform Ria Novosti, o fotocopie a documentului în cauză a fost dat publicităţii luni de postul de televiziune ucrainean TSN pe site-ul său de internet.

"Eu, în calitate de procuror general şi membru al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, cred că există toate motivele legale şi necesitatea evidentă pentru instituirea stării de urgenţă pe teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de 30 de zile", se menţionează în documentul descoperit de jurnalistul Mustafa Naiem.

Autoapărarea populară, unitatea de voluntari a protestatarilor din Piaţa Independenţei, a preluat controlul asupra domeniului fostului procuror general din localitatea Goreniciah, nu departe de Kiev, şi a organizat deja excursii aici pentru presă. Casa este goală; doar un paznic păzeşte proprietatea.

Palatul fostului procuror general surprinde prin opulenţă, fiind chiar mai mare decât castelul lui Viktor Ianukovici din Mejigorie, zonă pitorească din afara Kievului, pornind de la poarta care are inscripţionate iniţialele lui Viktor Pşonka şi până la porumbare, specii rare de arbori, lei la intrarea în palat şi aur şi cristale în interior.

În fiecare dormitor se află câte un altar. Pereţii sunt acoperiţi de icoane, picturi şi portrete în special cu Pşonka şi soţia sa în diferite ipostaze, în special sub chipurile lui Cezar, Napoleon, prinţesa Olga sau împărăteasa rusă Ecaterina. Biroul său de lucru aminteşte de o biserică, aici se află chiar şi moaşte ale unor sfinţi.

×
Subiecte în articol: procuror ucraina