x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Producţia Germaniei s-a prăbușit

Producţia Germaniei s-a prăbușit

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2023   •   09:00
Producţia Germaniei s-a prăbușit
Sursa foto: Hepta

Producţia industrială germană a scăzut din nou în luna iulie, ceea ce a afectat şi mai mult cea mai mare economie a Europei şi a adus cu sine un val de pesimism asupra începutului celui de-al treilea trimestru, scrie Bloomberg.

Producţia a scăzut cu 0,8% faţă de iunie, în special în ceea ce priveşte bunurile de capital şi de consum, potrivit biroului de statistică din Wiesbaden. Economiştii prognozau o scădere de 0,4%, însă indicele care urmăreşte evoluţia producţiei a depăşit cifrele anticipate de aceştia şi a marcat cel mai scăzut nivel din decembrie şi până în prezent.

Fabricile germane se confruntă cu un declin prelungit pe fondul cererii scăzute din China, al lipsei de forţă de muncă, al creşterii ratelor dobânzilor şi al consecinţelor persistente ale crizei energetice de anul trecut.

Acest lucru afectează economia în ansamblu, care se anticipează că va suferi singura contracţie din G-7. Analiştii de la Institutul Kiel au prezis miercuri că producţia se va prăbuşi din nou în acest trimestru, după ce abia a ieşit din recesiunea de iarnă cu o stagnare în cele trei luni până în iunie.

Scăderea producţiei Germaniei vine la o zi după ce datele din iulie au arătat că comenzile fabricilor au scăzut cel mai mult de la apogeul pandemiei din 2020, scrie Business Magazin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: productie germania