x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Critici după ce o companie petrolieră a anunțat un profit de 4 miliarde lire sterline în trei luni

Critici după ce o companie petrolieră a anunțat un profit de 4 miliarde lire sterline în trei luni

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2023   •   13:00
Critici după ce o companie petrolieră a anunțat un profit de 4 miliarde lire sterline în trei luni

Compania petrolieră BP din Marea Britanie a stârnit critici după ce a anunțat un profit de 4 miliarde de lire sterline în trei luni, potrivit BBC.

Gigantul din domeniul petrolului și gazelor a anunțat profituri mari la începutul anului, în condițiile în care prețurile energiei rămân ridicate.

Profitul BP de 5 miliarde de dolari (4 miliarde de lire sterline) înregistrat în primele trei luni ale anului este mai mic decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Atunci profitul a fost de 6,2 miliarde de dolari..

Profiturile uriașe ale firmelor din domeniu au provocat critici, unii politicieni solicitând modificarea impozitului pe profit.

„Bineînțeles că vrem ca BP și alții să facă profituri pentru a putea investi, dar acestea sunt profituri pe care nu se așteptau să le facă, sunt profituri care sunt în plus pentru că prețul mondial al energiei este atât de ridicat", a declarat liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer.

Profitul uriaș este realizat pe fondul creșterii facturilor la energie pentru gospodării și întreprinderi.

„Aceste profituri uriașe sunt o lovitură în față pentru toți cei care se luptă să-și plătească facturile de energie", a spus liderul liberal-democrat Ed Davey.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: profit bp