x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proprietarii de pub-uri din Germania vor boicota difuzarea meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar

Proprietarii de pub-uri din Germania vor boicota difuzarea meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar

02 Noi 2022   •   10:20
Proprietarii de pub-uri din Germania vor boicota difuzarea meciurilor de la Cupa Mondială din Qatar
Sursa foto: Hepta

Unii proprietari de pub-uri din Germania nu vor difuza meciuri de la viitoarea Cupă Mondială din Qatar, spunând că au luat această decizie din „punct de vedere etic", având în vedere situația drepturilor omului din statul din Golf.

Qatar, prima țară din Orientul Mijlociu care va găzdui Cupa Mondială, a fost supusă unei intense presiuni internaționale pentru tratamentul aplicat lucrătorilor străini și pentru legile sociale restrictive.

Neliniștea legată de situația drepturilor omului în această țară a dus la apeluri pentru ca echipele și oficialii să boicoteze meciurile din cadrul turneului din 20 noiembrie-18 decembrie.

„Au fost încălcate prea multe drepturi ale omului și, din punct de vedere etic, nu pot justifica acest lucru", a declarat pentru Reuters Fanny Delaune, proprietara barului sportiv „Babel" din Bonn.

„Unii o înțeleg și alții se vor uita oricum, dar, în cele din urmă, este barul meu și decizia mea".

Tobias Epping, care deține barul „Die Wache", va face același lucru.

„Nu doar eu, ci și clienții mei obișnuiți, pe care i-am rugat să voteze pe Facebook și Instagram, am decis să nu mai difuzăm Cupa Mondială pentru că a existat un moment în care am spus „ajunge"", a spus el.

„Numărul de muncitori uciși a depășit 15.000, stadioanele sunt dotate cu aer condiționat în astfel de momente și nu poți bea nici măcar o bere, ceea ce pentru mine, ca proprietar de bar, evident că face parte din categoria „așa nu”. Nu mai putem susține așa ceva.

„Din punct de vedere economic: a fost aceasta o decizie inteligentă? Probabil că nu. Dar cel puțin poți merge la un bar cu conștiința curată..."

O analiză a ziarului Guardian din februarie 2021 a concluzionat că 6.500 de migranți din Asia de Sud au murit în Qatar din 2010, iar Organizația Internațională a Muncii a declarat că Qatar nu raportează în mod adecvat decesele muncitorilor.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au contestat afirmațiile potrivit cărora mii de oameni au murit în timpul pregătirilor pentru turneu.

Guvernul Qatarului a declarat că sistemul său de muncă este în curs de dezvoltare, dar a negat un raport al Amnesty din 2021, potrivit căruia mii de lucrători migranți erau încă exploatați.

O fană, care nu și-a împărtășit numele, a declarat că va susține boicotul barurilor.

"Chiar dacă Qatar ar avea stadioane grozave și muncitori plătiți fantastic, în orice caz, o Cupă Mondială în timpul iernii este o prostie", a spus ea.

„Dar, în acest caz, este total inacceptabil. Nu am chef să mă uit și susțin pe deplin boicotul. Nu mă voi uita".

Organizatorii, care au promis o Cupă Mondială neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, spune că sistemele de răcire a stadioanelor necesită aproximativ o cincime din energia tipică pentru răcirea unor spații de aceeași mărime, cum ar fi terminalele aeroporturilor sau terenurile de baseball închise.

Cupa Mondială va avea loc la sfârșitul toamnei, când căldura verii din Qatar s-a domolit și temperaturile scad de obicei la medii de 20 de grade Celsius.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: boicot cupa mondială