x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Propuneri insolite în campania electorală din Olanda: Întoarcerea la "Mama Natură" sau interzicerea lucrului duminica pentru a merge la biserică

Propuneri insolite în campania electorală din Olanda: Întoarcerea la "Mama Natură" sau interzicerea lucrului duminica pentru a merge la biserică

de Mediafax    |    06 Sep 2012   •   13:33

Intoarcerea Olandei la "Mama Natura", protejarea limbii afrikaans in Africa de Sud si in Namibia sau interzicerea lucrului duminica pentru a merge la biserica sunt propuneri originale ale unor partide aflate in cursa pentru alegerile legislative de miercuri din Olanda, informeaza AFP.

Descriindu-se mai degraba drept o "miscare" decat un partid, Pionierii suverani independenti din Olanda (SOPN) intentioneaza sa elimine notiunea de proprietate asupra terenurilor. Intreg teritoriul olandez ar trebui sa fie considerat, potrivit lor, ca apartinand "Mamei Natura".

Potrivit Mediafax, SOPN vrea, de asemenea, sa elimine ceea ce numeste "nevoia de a avea un loc de munca" si sa acorde fiecarui cetatean "un salariu pentru minimul" necesar de trai. Niciodata in Parlament, de la crearea sa in 2003, SOPN se declara optimist, anticipand ca va obtine la alegeri 76 dintre cele 150 de locuri de deputati.

Partidul pentru Animale (PvdD), care dispune de doua locuri de deputati de la alegerile din iunie 2010, pledeaza pentru interzicerea pescuitului sportiv, precum si pentru interzicerea curselor de porumbei, sustinand ca multe dintre aceste pasari mor de oboseala in timpul competitiilor de acest fel.

Opozant al ajutoarelor acordate tarilor africane, partidul de extrema dreapta PVV, al lui Geert Wilders, vrea alocarea de fonduri pentru sustinerea limbii afrikaans, derivata din olandeza vorbita in secolul al XVII-lea de colonistii veniti sa se instaleze in Africa de Sud si in Namibia.

"Limba, vorbita in Africa de Sud si in Namibia, este din ce in ce mai marginalizata", afirma PVV in programul sau, referitor la o limba vorbita in principal de descendenti ai colonistilor olandezi. "Trebuie sa ne aparam frumoasa noastra limba olandeza!", adauga PVV.

Partidul ultraconservator protestant SGP pledeaza pentru duminici in care sa nu se munceasca pentru ca olandezii sa poata "merge la biserica". Nici macar meciurile de fotbal nu ar trebui sa aiba loc duminica intrucat ar presupune ca politistii "trebuie sa munceasca", potrivit SGP.

Singura exceptie de la regula referitoare la versiunea SGP a repausului duminical este reprezentata de munca pentru operele de caritate. Fondat in 1918, SGP a obtinut doua dintre cele 150 de locuri de deputati la alegerile legislative din 2010.

×
Subiecte în articol: partid olanda alegeri vot