x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protecţie în Franţa pentru fostul şef de protocol al lui Gaddafi

Protecţie în Franţa pentru fostul şef de protocol al lui Gaddafi

de Marina Constantinoiu    |    25 Feb 2011   •   13:08

Fostul şef de protocol al liderului libian Muammar Gaddafi, Nouri El-Mismari, aflat în exil în Franţa, a fost pus joi seară sub protecţia poliţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Paris, citat de AFP.

"Date fiind noile elemente care au apărut, UCLAT (unitatea de coordonare a luptei antiteroriste) a decis ca începând de astăzi să îi acorde protecţie acestuia”, a precizat purtătorul de cuvânt. Nu se ştie încă în ce constau "noile elemente” evocate şi nici dacă El-Mismari a făcut obiectul unor ameninţări specifice în Franţa. Anterior, însă, se anunţase că Mismari ceruse protecţie în Franţa. Avocatul francez al libianului a precizat ulterior joi că două fiice ale lui El-Mismari au fost răpite miercuri la Tripoli de oameni ai regimului libian, pentru a dezminţi, la televiziune, declaraţii făcute de tatăl lor. Avocatul a mai precizat că membri ai familiei lui El-Mismari au făcut, în zadar, cereri de viză pe lângă ambasada Franţei la Tripoli.
El-Mismari declarase miercuri pentru AFP că "libienii nu se vor opri. Gaddafi este sfârşit, a pierdut totul”.
Fostul şef de protocol al liderului libian, care spune că a venit în Franţa în toamnă din motive medicale, face obiectul unei cereri de extrădare a Libiei pentru "deturnare de fonduri publice”, în cadrul unui anchete a justiţiei franceze. El a contestat aceste acuzaţii.

×