x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest rar la Beijing împotriva preşedintelui Chinei

Protest rar la Beijing împotriva preşedintelui Chinei

13 Oct 2022   •   20:55
Protest rar la Beijing împotriva preşedintelui Chinei
Sursa foto: Facebook TseRing DaWa

La Beijing, cu câteva zile înainte de un congres istoric al Partidului Comunist, a avut loc un protest rar împotriva preşedintelui Xi Jinping şi a restricţiilor privind Covid din China.

Imaginile, care au devenit virale pe reţelele de socializare, au arătat două bannere pe un pod din nord-vestul oraşului. Se pare că protestul a fost oprit rapid de autorităţi, relatează BBC.

Frustrarea a crescut în capitală înainte de congres. A existat o revărsare de furie pe internet faţă de măsurile stricte de securitate şi măsurile anti-Covid puse în aplicare.

Autorităţile au înăsprit accesul în oraş, închizând accesul multor călători, rezidenţilor care se întorceau acasă şi curierilor. Altora li s-a restricţionat circulaţia sau au fost forţaţi să intre în carantină.

Imaginile şi filmările de la protest care au circulat pe internet au arătat două bannere mari desfăşurate pe un pod din districtul Haidian din Beijing.

Pe unul dintre ele se putea citi: „Fără test Covid, vrem să mâncăm. Fără restricţii, vrem libertate. Fără minciuni, vrem demnitate. Fără Revoluţie Culturală, vrem reformă. Fără lideri, vrem voturi. Nefiind sclavi, putem fi cetăţeni”.

Celălalt a cerut locuitorilor să „facă grevă la şcoală şi la locul de muncă, să-l înlăture pe dictatorul şi trădătorul naţional Xi Jinping”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: protest Beijing xi jinping China