x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare împotriva vaccinării anti COVID-19 au avut loc în Italia. Ciocniri între manifestanți și carabinieri

Proteste de amploare împotriva vaccinării anti COVID-19 au avut loc în Italia. Ciocniri între manifestanți și carabinieri

26 Sep 2021   •   18:35
Proteste de amploare împotriva vaccinării anti COVID-19 au avut loc în Italia. Ciocniri între manifestanți și carabinieri
Sursa foto: Hepta

Proteste de amploare împotriva vaccinării anti COVID-19 s-au desfășurat, sâmbătă, la Roma, Milano și Trieste. Acesta a dus însă la revolte, care s-au soldat cu ciocniri între poliție și manifestanți, scrie DPA. 

Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de ''paşaportul verde'', obligatoriu pentru accesul în mai multe locuri publice. 

Carabinierii au folosit bastoane pentru a-i ţine pe participanţi departe de Piazza Duomo până la încheierea unui miting electoral al partidului Fratelli d'Italia. Mai mulți manfestanți au fost răniți. Protestul nu a fost anunţat.

Pașaportul verde este necesar pentru dovedirea vaccinării complete anti COVID-19 ori trecerea prin boală. Totodată, se poate face dovada și cu un test negativ. Premierul Mario Draghi a extins utilizarea paşaportului verde iar testele nu mai sunt gratuite.

Din 15 octombrie, angajații din sistemul public și privat sunt obligați să prezinte acest certificat pentru a avea acces la locurile de muncă. 

Circa 83% dintre  italienii cu vârste  de peste 12 ani au fost vaccinați cel puțin o dată, iar 77% cu schema completă.

Cea de-a treia doză va fi administrată persoanelor de peste 80 de ani și rezidenţilor din căminele de bătrâni.

 

×