x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste de amploare în Germania împotriva crizei economice declanșate de războiul din Ucraina

Proteste de amploare în Germania împotriva crizei economice declanșate de războiul din Ucraina

11 Oct 2022   •   10:14
Proteste de amploare în Germania împotriva crizei economice declanșate de războiul din Ucraina

Proteste de amploare au loc în Germania împotriva planului energetic al guvernului de la Berlin, a inflației, scumpirilor și a efectelor conflictului din Ucraina, scrie dpa.

Aproximativ 7000 de persoane au manifestat, luni, în 15 orașe din regiunea Mecklenburg-Pomerania de vest, potrivit cifrelor preliminare ale poliţiei.
La Schwerin şi Neubrandenburg, protestatarii au cerut o politică energetică suportabilă pentru populație și costuri rezonabile de viață. 

Alte solicitări au fost: negocieri de pace în răzbiul din Ucraina, oprirea livrărilor de arme pentru Ucraina şi retragerea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Circa 2400 de oameni au luat parte la protestul din Schwerin, capitala landului Mecklenburg-Pomerania de vest.
În landul Saxonia-Anhalt au participat peste 1000 în mai multe oraşe, printre care Magdeburg şi Halle. La Magdeburg, manifestanții au purtat pancarte pe care scria "Stop minciunii livrărilor de gaz", "Nu vom salva întreaga lume", "Stop exploziei preţurilor pentru pace, libertate şi prosperitate".
În landul Thuringia au fost proteste în oraşele Gera, Jena, Erfurt şi altele mai mici, iar în landul Saxonia la Chemnitz, Leipzig şi Dresda.

La Chemnitz, protestatarii au arborat drapelul Saxoniei sau al Rusiei. O pancartă de mari dimensiuni a afișat mesajul "Chemnitz ia atitudine. Adevăr - Libertate - Pace".

Poliția a transmis că protestele au fost pașnice. 

Proteste au loc de mai mult timp în Germania, astfel că peste 10.000 de persoane au manifestat de Ziua Unităţii germane, iar pe 3 octombrie, au avut loc zeci de mitinguri organizate în Thuringia, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Brandenburg şi Mecklenburg-Pomerania de vest. 

×