x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste masive în Israel. Netanyahu analizează opţiuni privind controversata reformă a justiţiei

Proteste masive în Israel. Netanyahu analizează opţiuni privind controversata reformă a justiţiei

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2023   •   23:00
Proteste masive în Israel. Netanyahu analizează opţiuni privind controversata reformă a justiţiei
Sursa foto: Hepta

Aproximativ 100.000 de persoane au protestat, luni, în faţa Parlamentului Israelului, în Ierusalim, iar sindicatele au anunţat intenţia de a convoca greva generală, din cauza controversatului plan privind reformele judiciare.

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a comunicat că planul acestuia de a anunţa o posibilă suspendare a reformelor judiciare a fost amânat câteva ore, de teama destrămării coaliţiei guvernamentale. Conform unor surse citate de site-ul Ynetnews.com, premierul Netanyahu ar putea anunţa modificarea proiectului, nu suspendarea acestuia.

În Ierusalim, aproximativ 100.000 de persoane protestează în faţa Knessetului, potrivit cotidianului The Times of Israel. În Tel Aviv, unii manifestanţi au blocat temporar Autostrada Ayalon.

Acţiunile de protest din Israel s-au intensificat după ce premierul Netanyahu l-a demis duminică pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, care ceruse public suspendarea reformelor judiciare.

În pofida protestelor, o comisie parlamentară a aprobat luni un plan controversat care prevede selectarea de către Knesset a judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proteste Israel