x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestele de la Londra, soldate cu arestarea a 86 de persoane

Protestele de la Londra, soldate cu arestarea a 86 de persoane

02 Apr 2009   •   00:00
Protestele de la Londra, soldate cu arestarea a 86 de persoane
Sursa foto: Andrew Parsons/Reuters

Poliţia britanică a anunţat că 86 de persoane au fost arestate începând de marţi, dintre care patru au fost inculpate, în cadrul numeroaselor manifestaţii organizate la Londra cu ocazia summitului G20 de joi, relatează AFP.




Printre manifestanţii arestaţi, doi au fost acuzaţi de furt şi un altul de incendiere voluntară în sediul băncii RBS, situată în apropiera Băncii Angliei, în centrul financiar al oraşului, potrivit Scotland Yard.

Mai mulţi manifestanţi purtând cagule au pătruns miercuri după-amiază în clădire după ce au spart mai multe geamuri şi au aruncat materiale informatice spre exterior.

De altfel, şapte persoane au fost arestate pentru că au provocat pagube, 11 pentru că se aflau în posesia unei uniforme de poliţist şi trei pentru port de uniformă de polişist, 16 pentru tulburarea liniştii publice prin violenţe şi una pentru alertă cu bombă.

Patru persoane, care au fost arestate marţi, au fost inculpate: trei pentru posesia unui obiect contondent sau armă albă şi una pentru agresarea unui poliţist, a precizat Scotland Yard.
Mediafax


×
Subiecte în articol: externe