x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protestele din piaţa Tahrir din Cairo, suspendate din cauza Ramadanului

Protestele din piaţa Tahrir din Cairo, suspendate din cauza Ramadanului

de Marina Constantinoiu    |    31 Iul 2011   •   12:52

Manifestantii egipteni instalati in piata Tahrir din Cairo pentru a cere accelerarea reformelor au anuntat ca isi vor suspenda protestul pentru perioada Ramadanului, care incepe in Egipt luni, relateaza AFP.

Activistii ocupa piata Tahrir din data de 8 iulie, protestand fata de ritmul lent al reformelor aplicate de Armata, care asigura tranzitia politica la Cairo dupa inlaturarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak, la 11 februarie.

Douazeci si sase de partide politice si miscari ale contestatarilor au afirmat, intr-un comunicat comun, ca unele dintre revendicari au fost satisfacute in urma protestului, "impingand inainte revolutia egipteana. Dar protestele fiind un mijloc si nu un scop, partidele politice si miscarile de tineret au decis sa le suspende temporar, pe durata lunii sfinte a Ramadanului".

Textul adauga ca protestatarii "vor reveni dupa sarbatoarea al-Aid (care marcheaza incheierea lunii de post), pentru a manifesta pasnic in piata Tahrir, pana cand toate revendicarile vor fi pe deplin satisfacute".

Manifestantii, care au iesit initial in strada pentru a cere demisia lui Mubarak, si-au continuat ulterior miscarea, pentru a cere justitie sociala, renuntarea la judecarea civililor in tribunale militare si proceduri judiciare mai rapide pentru membrii fostului regim vinovati de comiterea unor abuzuri.

×
Subiecte în articol: Egipt ramadan cairo proteste piata tahrir