x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pşedintele israelului şi ministrul de externe libanez se ceartă din cauza Hezbollah

Pşedintele israelului şi ministrul de externe libanez se ceartă din cauza Hezbollah

24 Aug 2009   •   00:00

Ministrul libanez de externe, Fawzi Salloukh, a calificat drept "minciuni" afirmaţiile preşedintelui israelian, Shimon Peres, că organizaţia militantă sud libaneză ar avea 80.000 de rachete în arsenalul său, relatează cotidianul libanez în limba engleză The Daily Star.



Afirmaţiile lui Shimon Peres cu privire la numărul de rachete din arsenalul Hezbollah au fost publicate de cotidianul kuweitian a-Rai (Opinia). "Aceste rachete pot aduce un dezastru Libanului", a avertizat preşedintele Israelului.

Răspunzând afirmaţiilor făcute de preşedintele israelian, şeful diplomaţiei libaneze a declarat: "Nu ştiu cum a numărat aceste rachete. Israelul ar face bine să ne dea o listă care să indice sursele pe care se bazează şi să ne indice cum identifică rachetele. Peres are o imaginaţie deosebit de fertilă".

În interviul său, Shimon Peres a căutat să justifice acţiunile de spionaj întreprinse de Israel în Liban susţinând că dacă Hezbollah nu ar fi existat, Israelul nu ar fi avut nevoie de reţele de spionaj.

Fawzi Salloukh a recunoscut la rândul său că un număr de agenţi ai Mossadului din Liban au reuşit să se refugieze în Israel şi a acuzat Israelul că le-a acordat ajutor pentru a traversa frontiera libanezo-israeliană care este extrem de bine păzită.

Referindu-se la discursurile liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, preşedintele israelian le-a calificat drept "o sursă de amuzament". Răspunsul lui Fawzi Salloukh a fost: "Peres este un lider politic senil".

×
Subiecte în articol: externe