x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Putin va lansa un atac devastator” – avertizează serviciile secrete ucrainene

„Putin va lansa un atac devastator” – avertizează serviciile secrete ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   09:45
„Putin va lansa un atac devastator” – avertizează serviciile secrete ucrainene
Sursa foto: Hepta

Șefa Centrului de Presă al Forțelor de Apărare ale Ucrainei din regiunea Sud avertizează ca Rusia pregătește lovituri precise cu rachete asupra orașelor ucrainene.

În apele Mării Negre a fost depistat deja un grup de nouă nave, dintre care una este  purtătoare de rachete subacvatice. Probabil va avea loc un bombardament masiv al Ucrainei pe 23 februarie sau 24 februarie, cred ucrainenii, informează Antena3.

De asemenea, Direcția principală de informaţii (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina susține că Moscova pregătește componente ale forțelor sale nucleare pentru manevre care implică lansarea de rachete balistice şi de croazieră.

În pregătirea acestor exerciții, ar fi fost testată funcționarea sistemului centralizat de control de luptă al forțelor armate ruse şi, ca parte a testului, forţele nucleare au fost plasate la cel mai înalt nivel de luptă.

Strategia Moscovei, spun ucrainenii, este de a folosi „șantajul nuclear direct” pentru a „slăbi sprijinul internațional pentru Ucraina”.

Între timp, cinci persoane au murit, iar alte cel puțin 20 au fost rănite, ieri, în urma unor bombardamente lansate asupra orașului Herson,  chiar în timp ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, își susținea discursul în care acuza Occidentul că este cel care a pornit conflictul din Ucraina.

Rușii au bombardat cartiere rezidențiale, instalații de infrastructură critică, o grădiniță, un spital și mașini din orașele Herson și Oceacov din sudul ţării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: putin atac devastator