x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, cu liderul Crimeei în vizita din India. SUA așteaptă clarificări

Putin, cu liderul Crimeei în vizita din India. SUA așteaptă clarificări

de Dan Constantin    |    12 Dec 2014   •   19:28
Putin, cu liderul Crimeei în vizita din India. SUA așteaptă clarificări

Vladimir Putin l-a inclus pe Serghei Axionov, guvernatorul Crimeei, in delegatia oficiala care a vizitat India. Axionov se afla pe lista persoanelor supuse sanctiunii de circulatie in UE si SUA.

In conferinta zilnica de presa de la Departamentul de Stat al SUA, purtatorul de cuvant, Jen Psaki, a declarat ca asteapta clarificari din partea ministerului de externe al Indiei. In ianuarie 2015 este prevazuta o vizita in India a a Presedintelui SUA, Barak Obama.

In timpul vizitei in India, Putin si premierul Mondi au anuntat noi proiecte in domeniul militar si energetica. Astfel, programul de centrale nucleare poate fi extins pana la 20 de grupuri  de 1000 MW  si India va participa la exploatari de petrol si gaze inclusiv in zona artica a Rusiei.

In domeniul militar se preconizeaza realizarea in comun a unui avion multirol, a unui transportor blindat si a rachetei BrahMos. Premierul Mondi a confirmat ca Rusia va deschide o fabrica de elicoptere de ultimul tip in India pentru uz militar si civil. India are  deja acces la avioanele Sukhoi Superjet 100 si MC 21, fiind principalul client al industriei militare a Rusiei care absoarbe 30 la suta din exporturile acesteia in domeniu.

×