x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, fost KGB-ist, i-a multumit lui Trump pentru ajutorul CIA!

Putin, fost KGB-ist, i-a multumit lui Trump pentru ajutorul CIA!

18 Dec 2017   •   08:44
Putin, fost KGB-ist, i-a multumit lui Trump pentru ajutorul CIA!

Asa ceva mai rar s-a intamplat in ultimul timp. Casa Albă a confirmat că preşedintele SUA, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia liderul de la Kremlin i-a mulţumit lui Trump pentru colaborarea CIA, care a dus la evitarea unui atac terorist la Sankt Petersburg.

 

Este pentru a doua oara in decurs de o saptamana cand cei doi demnitari discuta telefonic. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, "pe baza datelor furnizate de SUA, autorităţile ruse au putut captura teroriştii înaintea unui atac ce ar fi putut ucide un mare număr de persoane".

"Nu au murit cetăţeni ruşi, iar atacatorii terorişti au fost prinsi şi sunt acum încarceraţi. Preşedintele Trump a apreciat telefonul primit şi i-a spus preşedintelui Putin că el şi întreaga comunitate de informaţii din Statele Unite au fost încântaţi că au ajutat la salvarea atâtor vieţi", a subliniat comunicatul Casei Albe.

Trump a precizat, de asemenea, importanţa colaborarii serviciilor de informaţii în lupta antiteroristă, iar ambii lideri au fost de acord că "aceasta serveşte ca un exemplu al lucrurilor pozitive care se pot întâmpla" atunci când cele două ţări cooperează.

"Putin a transmis mulţumirile sale şi felicitările directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo" şi întregii sale echipe, adaugă comunicatul, care relevă că, după convorbirea cu omologul rus, Trump l-a sunat la rândul său pe Pompeo "pentru a-i felicita pe el, pe oamenii săi foarte talentaţi şi întreaga comunitate de informaţii pentru o muncă bine făcută".

Zilele trecute, Serviciul Federal de Securitate (FSB, fost KGB) a anunţat arestarea a şapte persoane care plănuiau o serie de atentate în Sankt Petersburg, orasul de pe Neva, supranumit si capitala de nord a Rusiei. Se pare ca infractorii puneau la cale un atentat sinucigaş duminică, în catedrala Kazanski, de pe bulevardul Nevski, cea mai aglomerata zona. In aprilie, Sankt Petersburg a fost scena celui mai grav atac terorist din istoria sa, când un kamikaze a ucis 14 oameni în metroul oraşului.

×