x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin s-a hotărât! Cere Senatului să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse în Siria

Putin s-a hotărât! Cere Senatului să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse în Siria

30 Sep 2015   •   11:29
Putin s-a hotărât! Cere Senatului să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse în Siria
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut miercuri Consiliului Federaţiei să examineze problema utilizării forţelor armate ruse în Siria, iar camera superioară a parlamentului federal rus a şi aprobat solicitarea şefului statului rus, transmit agenţiile de presă TASS şi RIA Novosti.

Dezbaterile au avut loc cu uşile închise, a declarat preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko.

Şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Ivanov, a anunţat că senatorii au votat propunerea preşedintelui Putin în unanimitate.

Cererea liderului de las Kremlin intervine în contextul în care Rusia este într-o ofensivă diplomatică şi militară în dosarul sirian.

RIA Novosti aminteşte că ultima dată când Vladimir Putin s-a adresat Consiliului Federaţiei cu o astfel de solicitare a fost în martie 2014, când a cerut autorizarea utilizării armatei ruse pe teritoriul Ucrainei, în Crimeea, regiune anexată ulterior la teritoriul Rusiei.

De amintit că deciziile privind problema utilizării forţelor armatei ruse în afara teritoriului Rusiei revin Consiliului Federaţiei în conformitate cu prevederile Constituţiei ruse. Consiliul Federaţiei examinează o astfel de problemă numai la cererea preşedintelui ţării. AGERPRES

×