x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, într-o vizită-surpriză în regiunea ocupată Herson

Putin, într-o vizită-surpriză în regiunea ocupată Herson

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   08:47
Putin, într-o vizită-surpriză în regiunea ocupată Herson
Sursa foto: Hepta

Președintele rus, Vladimir Putin, a vizitat trupele de la o bază militară din regiunea Herson, din sudul Ucrainei, parțial ocupată de Rusia, informează agenția rusă TASS, citată de CNN.

În timpul vizitei, Putin a vorbit cu comandanții din forțele aeropurtate ale unității militare ruse "Dnieper", întâlnindu-se, totodată, cu alți ofițeri superiori.

Președintele rus a dorit să se informeze de la comandații militari cu privire la situația luptelor pe direcțiile Herson și Zaporojie, a adăugat agenția rusă.

Imagini difuzate pe rețelele de socializare îl prezintă pe liderul rus coborând dintr-un elicopter militar într-un câmp, întâmpinat de oficiali locali. Putin își continuă apoi călătoria într-un automobil de teren.

Potrivit Kremlinului, Putin a vizitat, de asemenea, cartierul general al Gărzilor Naționale din regiunea estică Lugansk  o altă parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o anul trecut, cu încălcarea dreptului internațional.

Președinția rusă nu a comunicat data la care Putin a efectuat aceste vizite în zonele ocupate din Ucraina.

Reuters amintește că trupele ruse s-au retras din capitala regiunii Herson în luna noiembrie anul trecut, sub presiunea forțelor Kievului, și și-au întărit pozițiile pe malul opus al râului Nipru, în așteptarea unei contraofensive ucrainene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: vladimir putin Herson