x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Qatar trimite casele mobile de la Cupa Mondială în zonele lovite de cutremur în Turcia și Siria

Qatar trimite casele mobile de la Cupa Mondială în zonele lovite de cutremur în Turcia și Siria

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2023   •   14:45
Qatar trimite casele mobile de la Cupa Mondială în zonele lovite de cutremur în Turcia și Siria

Qatarul a donat portabile și case mobile folosite la Cupa Mondială de fotbal de anul trecut pentru zonele afectate de cutremur în Turcia și Siria, unde vor găzdui persoanele rămase fără adăpost, a declarat un oficial qatarez pentru Reuters.

O navă care transportă primele 350 de unități a plecat din Qatar spre Turcia, a precizat oficialul.

Statul arab din Golf s-a angajat să trimită 10.000 de unități mobile de locuit în zonele afectate de cutremur, a precizat într-un mesaj pe Twitter, Fondul de Dezvoltare al Qatarului.

"Având în vedere nevoile urgente din Turcia și Siria, am luat decizia de a ne expedia cabinele și caravanele în regiune, oferind un sprijin imediat și foarte necesar oamenilor din Turcia și Siria", a declarat oficialul.

Bilanțul combinat al morților din Turcia și Siria în urma cutremurului de lunea trecută, cu magnitudinea de 7,8 grade și a replicilor, trece de 36.000 de persoane și se pare că va crește, în condițiile în care accentul răspunsului s-a mutat de la salvarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături la furnizarea de adăposturi, hrană și îngrijire psihosocială.

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au plănuit dintotdeauna să doneze unitățile de locuit, care au fost instalate pe întinderi pustii de deșert din jurul capitalei Qatarului, Doha, pentru a găzdui fanii veniți în vizită pentru Cupa Mondială de fotbal.

Fanii au plătit aproximativ 200 de dolari pe noapte pentru a sta în unitățile de cazare, ceea ce a ajutat la evitarea unei potențiale penurii de locuințe în timpul turneului care a durat o lună.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Qatar case mobile