x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rachete rusești distrug aeroportul din Dnipro - oficiali ucraineni

Rachete rusești distrug aeroportul din Dnipro - oficiali ucraineni

10 Apr 2022   •   16:17
Rachete rusești distrug aeroportul din Dnipro - oficiali ucraineni
Sursa foto: Hepta

Forțele rusești au lansat duminică rachete în regiunile ucrainene Luhansk și Dnipro, au declarat oficialii ucraineni, distrugând complet un aeroport.

Valentin Reznichenko, guvernatorul regiunii centrale Dnipropetrovsk, a declarat că echipele de intervenție verifică o construcție lovită în orașul Zvonetsky, adăugând că detalii privind victimele vor fi date mai târziu, relatează Reuters.

„Peste noapte, rachete de înaltă precizie au distrus baza și cartierul general al batalionului naționalist Dnepr din Zvonetsky, care a primit recent și întăriri de la mercenari străini", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Reznichenko a declarat pe Telegram că a avut loc și un atac asupra aeroportului din orașul Dnipro.

„Aeroportul în sine a fost distrus, la fel și infrastructura din apropiere. Iar rachetele zboară continuu", a spus Reznichenko.

Reznichenko a declarat anterior că un atac asupra orașului Dnipro a rănit o persoană și că rachetele au provocat un incendiu care a fost în cele din urmă stins. O rachetă a lovit, de asemenea, o clădire din districtul Pavlograd, a adăugat el.

Serghei Gaidai, guvernatorul din Luhansk, o regiune estică care se învecinează cu Rusia, a scris anterior pe Telegram că o școală și o clădire de locuințe au fost lovite în orașul Sievierodonetsk.

„Din fericire, nu există victime", a spus Gaidai.

Reuters nu a putut confirma imediat rapoartele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rachete Dnipro