x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rachida Dati, trădată de ginecolog

Rachida Dati, trădată de ginecolog

de Sînziana Stancu    |    19 Mai 2009   •   00:00
Rachida Dati, trădată de ginecolog

Medicul care a ajutat-o pe Rachida Dati, ministrul francez al Justiţiei, să se reîntoacă la lucru în numai cinci zile după ce a născut prin cezariană primul ei copil, ar putea fi "radiat" din registrele medicale, pentru că a povestit despre zilele pe care le-a petrecut doamna ministru în clinica sa.



Ginecologul francez Claude Debache, de 57 de ani, e anchetat de consiliul medicilor, pentru că a  descris, într-un articol  publicat în săptămânalul glossy Paris Match, tehnica medicală de accelerare a refacerii postnatale, pe care a folosit-o în cazul Rachidei  Dati, datorită căreia ea s-a pus pe picioare în timp record, întorcându-se la lucru în mai puţin de-o săptămână.

Dati a născut la data de 2 ianuarie o fetiţă, Zohra, refuzând să spună care este numele tatălui copilului ei. Nici măcar nu l-a trecut în certificatul de naştere al micuţei. Aşa a alimentat tot felul de speculaţii, iar presa mondenă e mai tot timpul cu ochii pe ea, ajungând să insinueze că tatăl Zohrei ar putea fi chiar preşedintele Republicii, Nicolas Sarkozy sau vreunul dintre fraţii lui.  

Debache a dezvăluit că nu a secţionat muşchii abdominali ai Rachidei, aşa cum se face la o operaţie clasică de cezariană, ci a folosit o tehnică de separare a acestora, ce permite refacerea postnatală foarte repede şi fără dureri. Numai că, "gura spartă" a lui Debache ar putea să-l coste cariera, pentru că se consideră că a încalcat jurământul lui Hipocrate privind confidenţialitatea între medic şi pacient. Aşa a păţit medicul fostului preşedinte francez Francois Mitterrand, care a divulgat la opt zile după moartea lui că pacientul său suferise de cancer la prostată.

×
Subiecte în articol: externe