x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rămăşiţele unor victime ale atentatelor de la 11 septembrie au ajuns la groapa de gunoi

Rămăşiţele unor victime ale atentatelor de la 11 septembrie au ajuns la groapa de gunoi

29 Feb 2012   •   14:23
Rămăşiţele unor victime ale atentatelor de la 11 septembrie au ajuns la groapa de gunoi

Ramasitele unor victime care au murit in atentatele de la 11 septembrie 2001, din SUA, au ajuns la groapa de gunoi, fiind aruncate de personalul morgii militare de la baza aeriana Dover, unde acestea erau tinute.

Ramasitele umane apartin victimelor care au murit in atentatele de la Pentagon si ale celor care au murit in avionul care s-a prabusit inainte de a putea fi folosit in atentat.

Dezvaluirea vine pe fondul unui investigatii in desfasurare, in care s-a aflat ca si ramasitele soldatilor ucisi in Irak sau Afganistan, aduse la aceasta baza, au sfarsit tot la groapa de gunoi.

Morga bazei aeriene avea un contract cu o firma privata, care prelua deseurile medicale si le arunca la groapa de gunoi. Printre deseurile medicale, angajatii morgii aruncau insa si ramasitele umane neidentificabile, dupa ce, in prealabil, erau incinerate.

Investigatia a aratat, insa, ca nici incinerarea nu se facea corespunzator, astfel incat la groapa de gunoi ajungeau si oasele partial arse ale victimelor.

In urma cercetarilor, a iesit la iveala ca in perioada 2003 - 2008, ramasitele a 274 de soldati au ajuns la groapa de gunoi. Cat priveste ramasitele victimelor din antentatele de la 11 septembrie, 975 de fragmente umane identificate si 1.762 de fragmente neidentificate au ajuns tot la gunoi, odata cu deseurile medicale.

Este posibil, insa, ca mult mai multe fragmente umane sa fi fost supuse aceluiasi tratament, spune generalul in rezerva John Abizaid, care a condus investigatia.

"Acest lucru nu trebuia sa se intample. S-a pierdut increderea in capacitatea armatei de a avea grija de cei cazuti. Speram sa recapatam aceasta incredere", a spus generalul.

184 de oameni au murit in atentatul de la Pentagon, in 2001. In avionul prabusit in Shanksville, Pennsylvania au murit 40 de oameni.

×