x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Armata rusă se pregătește de o operațiune de anvergură în Herson

Război în Ucraina. Armata rusă se pregătește de o operațiune de anvergură în Herson

26 Oct 2022   •   14:25
Război în Ucraina. Armata rusă se pregătește de o operațiune de  anvergură în Herson
Sursa foto: Hepta

Armata rusă se pregătește pentru o operațiune de anvergură la Herson și nu dă semne că vrea să se retragă, spune Oleksi Arestovici, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

"La Herson totul este clar. Ruşii se reaprovizionează, îşi întăresc forțele de acolo. Înseamnă că nu se pregăteşte să se retragă. Dimpotrivă, cea mai grea bătălie va avea loc pentru Herson", a spus oficialul ucrainean.

Forțele ucrainene au înregistrat victorii în teritoriile ocupate de Rusia, în ultimele săptămâni.  Autoritățile locale pro-ruse din Herson evacuează locuitorii pentru a pregăti o operațiune de amploare. 

Regiunea Herson este importantă strategic deoarece face legătura terestră între cele patru teritorii anexate de Rusia și peninsula Crimeea. 

Iuri Sobolevski, din consiliul regional ucrainean al Hersonului, spune că autorităţile ruse forțează locuitorii să părăească zona. 

"Procedurile de căutare şi filtrare se intensifică, la fel ca şi percheziţiile în automobile şi locuinţe", a scris acesta pe Telegram.

În regiunea Nikolaev, aflată la nord-vest de Herson, au avut loc dueluri de artilerie. Forţele ucrainene au încercat să îşi consolideze poziţiile în districtul Işcenka dar au fost respinse iar luptătorii ucraineni se pregătesc de ofensivă pe tot frontul. 

Totodată, este oprită furnizarea de electricitate și gaze iar alimentele și apa potabilă sunt greu de procurat. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina Herson